Wat doe ik?

Ademhaling

Terug in balans

Heb jij weleens last van benauwdheid? Last van hyperventilatie? Dat je snel buiten adem bent? Of andere ademhalingsklachten?

 

We halen de hele dag adem en staan er eigenlijk niet eens bij stil hoe belangrijk dit is. Zuurstof en de ademhaling, zijn één van onze belangrijkste bronnen van energie. Een mensenlichaam kan best wel een tijdje zonder drinken en eten, maar ontzeg het gedurende enkele minuten de adem en het blokkeert. 

 

Hoe bewust ben jij in het dagelijkse leven van je ademhaling?

 

Heb jij weleens ervaren dat er iets gebeurde dat je ademhaling stokte? “Ik zat laatst in een vergadering en kreeg onverwachte een vraag van de voorzitter. Ik stopte even met ademhalen en voelde direct een bepaalde spanning in mijn lijf. Hierdoor kon ik niet direct een antwoord geven.”

Vaak zijn we ons niet bewust dat onze ademhaling dan even stopt.

 

In het leven maak je verschillende gebeurtenissen mee. Deze gebeurtenissen zorgen ervoor dat ons lichaam hierop reageert. Er ontstaat spanning en verkramping in ons lijf. Hierdoor wordt onze bewegingsvrijheid (lichaam) en onze mind (geest) in vrijheid beperkt. Een goede ademhaling is een voorwaarde voor ontspanning. We zoeken vaak de oplossing in ons “denken” terwijl de echte oplossing vaak ligt in de balans tussen “denken” en “voelen”.

 

Ik ben bekwaam in het toepassen van verschillende ademhalingstechnieken, waardoor het lichaam de mogelijkheid krijgt om spanning en verkramping te ontladen. Met een diepe en intense ademhaling wordt meer zuurstof in het bloed gebracht, waardoor er ook meer zuurstof naar de verschillende delen van ons lichaam gaan. Daarnaast schenkt een diepe en intense ademhaling het lichaam nieuwe vitaliteit, brengt de gedachten tot rust en zorgt ontspanning. Hierdoor ontstaat er ruimte om het “anders te gaan doen”!

 

Wil jij hulp en leren hoe jij je ademhaling kunt inzetten om in bepaalde stresssituaties goed te blijven functioneren? Dan kan ik je helpen.