Ik durf het niet te zeggen!

Regelmatig ervaar ik momenten waarbij er iets gebeurt waar ik het eigenlijk niet mee eens ben. Ik zeg dat dan niet hardop en begin een interne strijd in mijn hoofd te voeren. Maak allerlei aannames zonder te toetsen of het klopt.

In mijn gedachten voer ik vervolgens enorme gesprekken, dat de ander het “zus of zo” zou moeten doen. Die ander doet het in mijn beleving niet goed, omdat het voor mij op deze manier niet werkt.

Door het niet te uiten trek ik mij steeds verder terug in mijn eigen wereld en ga ik meer en meer uit contact; want het voelt nog steeds niet goed. Ik maak verschillende oordelen; de ene na de andere en toets niet of ze waar zijn. Want tja, dan moet ik naar buiten treden.

Ik blijf voortdurend in cirkels lopen en blijf maar aannames doen. Ik oordeel en voel mij daardoor niet goed. En word dan vervolgens boos en gefrustreerd op mijzelf. Ook dat voelt niet goed.

In de afgelopen jaren heb ik geleerd hoe ik mij kan uiten en aan anderen aan te kunnen geven wat mijn behoefte. Hierdoor blijf ik dichter bij wat ik wil en mijn omgeving.

En durf ik “niet goed” te zeggen…


Recente berichten
Archief