top of page

Persoonlijk Leiderschap

Persoonlijk leiderschap is eigenlijk 'hoe kan ik mij persoonlijke ontwikkelen'. Hoe kun jij je zelf ontwikkelen zodat jij de regie op je eigen leven hebt en succesvol kan zijn? Het reflectievermogen van een succesvol leider is dus ontzettend belangrijk: je maakt bewuster keuzes als je meer over jezelf en eigen handelen weet. 

 

Persoonlijk leiderschap gaat over jezelf aansturen en doelen realiseren door je eigen kwaliteiten en talenten volledig te gebruiken. Persoonlijk leiderschap ontwikkel jij door je persoonlijke drive, sterke punten en valkuilen te ontdekken. Maak bewust en overwogen keuzes en geef richting aan je eigen leven. 

 

Proactief

Sommige zaken zijn niet te veranderen. Richt alleen aandacht op datgene wat jij wel kan veranderen. Jij bepaalt zelf jouw reactie op de zaken waarmee jij geconfronteerd wordt. Als jij iets wilt, moet je dat zelf actief regelen. Assertiviteit heet dat.

 

Begin met het eind in gedachten

Bedenk voorafgaand wie wil je zijn, waar jij heen wilt. Welke doelen wil jij bereikt hebben en wanneer is het voor jou geslaagd? Met een visie over wat jij wilt bereiken, word je meer jezelf.

 

Belangrijke zaken eerst

Richt aandacht op belangrijke zaken in het leven en laat jezelf niet leiden door de waan van de dag. Verspil geen tijd aan zaken die niet bijdragen aan je doelen. Strak timemanagement essentieel. 

 

Timemanagement

Timemanagement is effectief en efficiënt met jouw tijd omgaan, waardoor je de uren in een dag slim besteedt. De focus ligt op het managen van je aandacht. Met slim management van je tijd stel je concrete en haalbare doelen. Je hebt een werkbare planning en creëert overzicht. Dit geldt niet alleen voor je privéleven maar ook in je werksituatie. Zo voorkom je uitstelgedrag en slechte gewoonten.

 

Eerst begrijpen, dan begrepen worden

Is het duidelijk voor een ander wat jij bedoelt? Veel misverstanden ontstaan door dat we elkaar niet begrijpen. Iedereen heeft zijn eigen wereld en heeft zijn eigen overlevingsstrategieën. Daardoor ontwikkel je je eigen filters. Hierdoor kan wat jij zegt compleet anders door de ander begrepen worden. De juiste manier van communiceren gaat je helpen om je persoonlijke doelen te bereiken.

 

Zelfreflectie 

Persoonlijke ontwikkeling en relaties onderhouden is een continu proces. Reflectiegedrag van jezelf is dus belangrijk. Blijf terugkijken op je eigen gedrag en verbeter jezelf op zaken als je houding, je focus, je balans en communicatie.

Wil jij gecoacht worden om je eigen persoonlijk leider te worden? Maak dan nu een afspraak met Jonny.

bottom of page